Afschot aanbrengen

Het maken van afschot is één van de belangrijkste manier om uw balkon vrij van plassen water te maken. De mogelijkheid voor het creëren van afschot is vaak beperkt door lage schrobranden en/of lage opstanden onder de gevelkozijnen. Wij hebben hiervoor verschillende oplossingen in huis waardoor u altijd verzekerd bent dat de problemen tot het verleden behoren.

Mastertop

Optrekkend vocht wordt veroorzaakt doordat de onderliggende fundering verzadigd is door vocht. De over het algemeen gemetselde fundering is in de loop van de jaren verzagdigd door vocht en door de capitulare werking trekt het vocht in het bovenliggende metselwerk waardoor pleisterlagen los gaan zitten. Dit lossen wij op door een laag Mastertop aan te brengen.

RibTrax

Een andere oplossing op af te zijn van de (zichtbare) plassen op het balkon is het aanbrengen van een balkon ophoog systeem. Dit wordt opplussen genoemd. Hierbij wordt er niets aan het afschot veranderd maar verhogen wij de vloer door het plaatsen van STYROFOAM™. platen afgewerkt met de RibTrax® antislip vloertegel.

Zan-cement dekvloer

In bepaalde gevallen is het afschot te groot om via een van de andere oplossingen gecorrigeerd te worden. Dan is het mogelijk om een nieuwe vloer aan te brengen over de bestaande vloer heen. Mocht hierbij de voorrand niet hoog genoeg zijn dan kan deze ook opgehoogd worden. De zand-cement dekvloer wordt vervolgens afgewerkt met een coatinglaag, troffelvloer of RibTrax tegels.

Troffelvloer

Een afschot correctie van tussen de 5 en 15 mm kan uitgevoerd worden door het op afschot aanbrengen van een troffelvloer. Troffelvloeren zijn vloersystemen op basis van epoxy-, polyurethaan- of methacrylaatharsen, aangevuld met gegradeerde inerte stoffen. Troffelvloeren zijn leverbaar in zowel een kleurloze versie als gepigmenteerd.